Laserul CO2 este un puternic dispozitiv anti-îmbătrânire cu laser. Fasciculul său, acționând asupra zonei intime, declanșează procesele de reparare a țesuturilor.
Procedura de întinerire dă mai multe efecte pozitive simultan:
- Îmbunătățirea nutriției și a circulației sângelui - laserul stimulează circulația sângelui, îmbunătățește procesele metabolice, țesuturile primesc mai mulți nutrienți și oxigen. O femeie se simte trezită mai brusc și primește mai multe emoții pozitive din intimitate.
- Creșterea sintezei proteinelor - procedurile cresc producția de colagen - o proteină care formează un cadru tisular. Prin urmare, zona intimă după ei nu numai că arată tânără, ci capătă proprietăți „tinere".
- Ridicarea - laserul acționează asupra proteinelor din țesuturile organelor genitale. Raza laser comprimă moleculele proteice, determinând strângerea și strângerea țesutului.
- Lupta împotriva udării în pat - laserul strânge țesutul inghinal pentru a combate incontinența urinară de stres cauzată de slăbirea mușchilor și ligamentelor.
- Îmbunătățirea imunității locale și a efectului antibacterian. Raza laser ucide agenții patogeni și întărește sistemul imunitar. Prin urmare, procedurile îmbunătățesc starea femeilor care suferă de inflamație cronică lentă cauzată de disbioză și afte recurente.
Întinerirea cu laser CO-2 este efectuată de un ginecolog pe un scaun de examinare. O duză specială este introdusă în tractul genital al femeii, care emite raze laser. Prin rotirea acestuia la 360 de grade, medicul iradiază mucoasa vaginală. Apoi organele genitale externe și perineul sunt tratate cu același dispozitiv.
Intinerire intima cu laser CO-2
Procedura de întinerire intimă cu laser durează mai puțin de 10 minute, nu necesită anestezie și nu este însoțită de o perioadă de recuperare. După finalizare, puteți părăsi imediat clinica. Numărul de ședințe este individual pentru fiecare pacient și este selectat de medic în funcție de starea sănătății sale intime. De obicei, 3-4 sesiuni se desfășoară cu un interval de 30-45 de zile.
După trei ședințe, mâncărimea, arsurile, uscăciunea din zona intimă dispar, durerea în timpul actului sexual și incontinența urinară dispar, iar secreția de lubrifiant genital crește. Trezirea crește odată cu intimitatea, iar contactul în sine este însoțit de senzații mai luminoase.
Tabel: argumente pro și contra diferitelor tipuri de întinerire cu laser
Denumirea procedurii | Avantajele procedurii | Contra procedurii |
Biorevitalizarea cu laser | Perioada de reabilitare: în timpul restaurării pielii, nu puteți face plajă activă, stați într-o baie sau baie de aburi pentru o lungă perioadă de timp și utilizați produse cosmetice timp de două zile. Pielea după procedură arată atractivă și îngrijită. | Pentru a obține un efect vizibil de întinerire, este necesar să se supună mai mult de un curs de proceduri (2 sau 3 cursuri de 3-6 proceduri pe an), iar aceasta este deja o cantitate semnificativă. |
Întinerire cu laser non-ablativă |
|
Pentru a elimina defectele profunde, este necesar să efectuați mai multe cursuri. |
Întinerire laser ablativă |
|
|
Întinerire fracționată cu laser | ||
Întinerirea cu laser a neodimului |
|
Chiar și un curs de proceduri nu vă va scuti de ridurile profunde sau de alte defecte. |
Întinerire cu laser 2D, 3D, 4D și 5D | Aceste tipuri de întinerire pot fi aplicate chiar și pe membranele mucoase sensibile. Absența manifestărilor vizibile ale tratamentului cu laser (roșeață, peeling) poate, de asemenea, mulțumi pe cei care doresc să efectueze întinerirea cu laser. | Pentru un efect vizibil, este necesar un curs și uneori mai mult de unul. Defectele mici nu dispar nici după 2-3 proceduri. |
Întinerirea cu laser a dioxidului de carbon | Laserul este capabil să pătrundă la cea mai mare adâncime, ceea ce înseamnă că poate ajuta în lupta împotriva defectelor foarte profunde. |
|
Resurfacing cu laser |
Metoda cu laser de întinerire este o alternativă bună la cosmetologia injectării și chirurgia plastică. Deși trebuie să înțelegeți că efectul va depinde nu numai de calificările masterului sau de numărul de sesiuni, ci și de caracteristicile individuale ale pacientului, de comportamentul acestuia în timpul reabilitării. Prin urmare, în primul rând, reconsiderați-vă dieta, beți mai multe lichide și jucați sport - acest lucru nu numai că vă va îmbunătăți bunăstarea, ci va crește și efectul procedurii de întinerire cu laser.
Cum se realizează peelingul laser cu hardware?
Acțiunea decojirii cu laser se bazează pe următoarele principii:
- Fototermoliză fracționată - fotonii cu fascicul laser cu energie termică ridicată distrug fracțiunile pielii vechi sau deteriorate;
- Fototermoliza selectivă este distrugerea pigmenților pielii de către fotonii laser.
Fasciculul laser are un efect distructiv numai asupra stratului de suprafață al pielii, în timp ce are doar un efect de temperatură pe termen scurt și, prin urmare, absolut sigur, pe stratul mai profund.
Atunci când este utilizat împreună cu produse cosmetice speciale, se obține un efect de întinerire. În special, a fost dezvoltată o linie cosmetică specializată pentru acest dispozitiv laser. Include nanolipozomi constând din 55 de extracte de plante standardizate și având o structură de straturi apoase și lipidice alternante.
Utilizarea acestor produse cosmetice elimină efectul agresiv al fasciculului laser asupra straturilor superficiale ale pielii.
Mituri de întinerire cu laser și realitate
Ar trebui să recurg la o procedură similară? Există multe zvonuri despre întinerirea cu laser. Le-am adunat aici pe cele mai comune și le-am respins.
- Laserele sunt la fel. Există multe sisteme laser diferite, nu numai terapeutice, ci și chirurgicale. Ele diferă în lungime de undă, au efecte diferite asupra țesuturilor. Fiecare laser este unic, deoarece rezolvă anumite probleme în cosmetologie. Pentru a face alegerea corectă a unei metode de terapie cu laser, trebuie să înțelegeți procesele din țesuturile biologice sub influența unui laser. Prin urmare, este necesar să contactați specialiști calificați.
- Numai pentru clienții mai în vârstă. Este posibil să se elimine efectele acneei pentru tineri cu ajutorul terapiei cu laser. Fața va deveni netedă, cicatricile se vor vindeca. La o vârstă mai matură, peelingul laser redă elasticitatea pielii și luptă împotriva imperfecțiunilor: rețele de riduri, pete de vârstă. Procedurile de terapie cu laser sunt prescrise nu în funcție de vârsta pacientului, ci în funcție de indicații și de rezultatul dorit.
- Tratamentele cu laser sunt nocive pentru piele. În comparație cu cojile chimice, cu întinerirea cu laser, adâncimea de expunere este calculată la cea mai mică dimensiune - microni. În zona delicată din jurul ochilor, parametrii procedurii vor diferi de alte locuri. Selectarea parametrilor individuali pentru fiecare pacient va face procedura cât mai eficientă și sigură posibil.
În ce zone este aplicat
Ridicarea cu laser face posibilă gestionarea primelor semne ale îmbătrânirii. Procedura se aplică în domenii precum:
- Sprâncenele, când sunt coborâte, deasupra ochilor;
- Lăsarea pielii pe pleoapele superioare;
- Pliuri nazolabiale;
- Obrajii. Îngroșarea mijlocului feței;
- Oval al feței, dacă conturul său devine neclar.
Procedura de întinerire ajută, de asemenea, să influențeze nu numai fața, ci și diferite părți ale corpului. Procedura de întinerire cu laser face posibilă eliminarea laxității bărbie, gâtului și decolteului, ajută la strângerea pielii din zonă, precum și a suprafeței interioare a brațelor, a părții din față și a spatelui coapselor.
Efecte secundare și consecințe neplăcute
În mod ideal, refacerea cu laser nu ar trebui să aibă efecte secundare. Dar uneori se întâmplă. În marea majoritate a cazurilor, acest lucru se datorează neprofesionalismului cosmeticianului care efectuează procedura. Dacă comandantul a setat modul de operare greșit al dispozitivului sau nu a luat în considerare particularitățile pielii, atunci consecințele greșelii sale pentru restul vieții sale pot rămâne pe fața clientului (sau în orice alte locuri care au fost tratat cu laser).
Cea mai frecventă complicație a refacerii cu laser este o plasă caracteristică pe piele, care în mod normal ar trebui să dispară după câteva zile, dar rămâne adesea
Efecte secundare majore temporare și permanente:
- Umflături, roșeață. Ele apar ca răspuns la traumele epidermei și dispar pe măsură ce se recuperează. Uneori, un ton roșu al pielii poate fi observat timp de câteva luni. Acest fenomen se numește eritem. Este asociat cu expansiunea capilarelor.
- Mâncărime și descuamare. Acestea sunt observate pe măsură ce vindecarea progresează datorită faptului că stratul superior al pielii se desprinde, pe care s-au format microburi în timpul procedurii.
- Tulburări de pigmentare. Un fenomen destul de rar asociat cu o reacție individuală a corpului la un fascicul laser. Se disting hiperpigmentarea, caracterizată prin apariția petelor și hipopigmentarea asociată cu moartea melanocitelor și, ca urmare, decolorarea pielii. În al doilea caz, consecințele pot fi de durată.
- Arsuri și cicatrici ulterioare ale țesuturilor. Cea mai periculoasă complicație. Dacă apare, urmele de pe piele pot rămâne pentru totdeauna. Dacă va fi posibil să le eliminați și care metodă este potrivită pentru aceasta depinde de adâncimea și natura daunelor.
- Infecţie. Este asociat cu nerespectarea regulilor antiseptice și cu pătrunderea microbilor pe pielea deteriorată. În unele cazuri, refacerea cu laser provoacă trezirea propriei sale infecții, care anterior se afla într-o stare „inactivă" în straturile profunde ale dermei.
- Plasa pe piele. Cea mai frecventă cauză a reclamațiilor de la persoanele care au suferit o refacere cu laser. Dacă pielea s-a vindecat deja, dar rețeaua rămâne, atunci va dura mult timp pentru a scăpa de ea. În unele cazuri, durează mai mult de un an și o serie de proceduri cosmetice speciale. Costul acestora este considerabil, deci este mai bine să solicitați fonduri pentru reabilitare de la clinica în care a fost cauzată paguba. Poate că acest lucru va trebui făcut prin instanțe.
Indicații pentru procedura de întinerire cu laser
Întinerirea facială cu laser este o tehnologie fracțională sigură, care este un stimulent puternic pentru activarea proceselor interne.
Se efectuează proceduri pentru următoarele indicații:
- Ten plictisitor, hiperpigmentare.
- Prezența modificărilor legate de vârstă, ridurile profunde în zona perioculară, ridurile nazolabiale.
- Cearcăne și pungi sub ochi.
- Tendința spre demodicoză, vase dilatate.
- Modificări negative în textura epidermei.
- Ameliorare pronunțată, prezență de cicatrici și cicatrici pe piele.
- Pierderea clarității liniilor, ovalul umflat al feței.
- O tendință la erupții acneice, urme de acnee și post-acnee, pori măriti.
Cosmetologii recomandă efectuarea terapiei cu laser pentru a preveni procesele de îmbătrânire, reînnoirea profundă și restaurarea structurii pielii.
Eficacitatea tehnicii
După vindecarea completă a țesuturilor, ridurile sunt netezite, pielea devine mai densă și mai elastică. Este posibil să restabiliți un ton uniform, să activați sinteza colagenului, elastinei, să eliminați cicatricile și cicatricile.
Câte sesiuni trebuie făcute este determinat de specialist în funcție de problemele pielii și de tipul de laser selectat. În medie, sunt necesare 3 până la 7 sesiuni, care se desfășoară în perioada de toamnă-iarnă, primăvara și vara sunt o contraindicație pentru măcinare.
Rezultatul depinde de adâncimea impactului și durează 3-4 ani. Experții nu recomandă măcinarea profundă de mai mult de 2-3 ori pe tot parcursul vieții, din cauza naturii dureroase și traumatice a tehnicii.
Efect:
- albirea tegumentelor;
- prevenirea și corectarea modificărilor legate de vârstă;
- întărirea vaselor de sânge;
- ridicare pronunțată;
- restaurarea unei structuri netede;
- normalizarea proceselor metabolice.
Ce să nu ne așteptăm de la procedură
Nu trebuie să vă așteptați la o ridicare pronunțată a procedurii, efectul unui lifting facial, mai ales la o vârstă mai matură - după 40-45 de ani. Pentru întinerirea pielii mai mature, cosmetologia modernă oferă alte tipuri de expunere la hardware.
Este posibil să fi auzit de metode precum termoliftarea sau întinerirea 3D. Termoliftarea se efectuează pe un aparat special, dar cu un atașament diferit, iar acesta este un efect mai profund asupra pielii și o procedură mai serioasă.
Iar întinerirea 3D este o combinație de 3 metode diferite pentru a influența simultan cei trei indicatori principali ai calității pielii - culoarea, textura și tonul.
Tipuri de ridicare cu laser
Procedura de refacere a feței se caracterizează prin efectul radiației laser asupra țesuturilor biologice. Substanțele-cromofori absorb în mod selectiv lumina, pentru fiecare zonă este diferită: lumina verde este potrivită pentru hemoglobină, lumina roșie pentru melanină, spectrul infraroșu pentru apă. Energia luminii este transformată în energie termică în zona cu cromofor.
Din acest motiv, sunt utilizate diferite tipuri de ridicare cu laser non-chirurgical:
- Non-ablativ (fototermoliză);
- Fracțional.
Acțiunea principală a ambelor metode vizează stimularea proceselor de sinteză a colagenului și elastinei. Aceste proteine ajută epiderma să rămână fermă. La pielea tânără, acestea sunt produse fără stimulare suplimentară, dar până la vârsta de 30-35 ani la multe femei, acestea încep să fie produse în cantități mai mici, ceea ce duce la primele semne de ofilire a pielii.
Ambele tipuri de strângere funcționează suficient de intens și profund. Laserul cu carbon încetinește și oprește procesul de îmbătrânire.
Pregătirea pentru întinerirea facială fracționată și procedura
Cu o săptămână înainte de prima ședință cu laser, trebuie să încetați utilizarea produselor cosmetice cu retinoizi - derivați ai vitaminei A. Aceste substanțe cresc fotosensibilitatea pielii și pot provoca pete de vârstă.
Înainte de procedură, un specialist tratează pielea cu produse care curăță pielea feței și îmbunătățesc penetrarea razei laser. Ochii sunt protejați cu ochelari speciali. Laserul este orientat către zona în care există probleme ale pielii - textură inegală, pigmentare crescută, riduri și alte imperfecțiuni.
După aceea, se efectuează o sesiune de întinerire, a cărei durată este de 20-50 de minute. Medicul se asigură că toate zonele necesare sunt tratate cu atenție. Expunerea la laser nu este însoțită de durere și disconfort. Se simt doar căldură și o ușoară senzație de furnicături, care nu creează disconfort. După terminarea procedurii, puteți părăsi imediat clinica.
Avantajele funcționării laserului cu neodim
Laserul cu neodim este utilizat pe scară largă în cosmetologie datorită versatilității sale.
Pro-uri ale utilizării unui laser de neodim în cosmetologie:
- îndepărtarea părului nedorit
- reducerea aspectului petelor de vârstă, indiferent de origine
- pentru procesele inflamatorii pe piele și în perioada post-acneică
- îndepărtarea unui tatuaj sau corectarea machiajului permanent
- întinerirea pielii
- capacitatea de a efectua proceduri indiferent de tipul de culoare al pielii sau al părului
- este posibil să se efectueze proceduri chiar și vara (în timp ce alte dispozitive laser în timpul manipulării vara pot duce la formarea de arsuri, deoarece adâncimea razelor lor este nesemnificativă)
- siguranță, nedurerie și viteză de manipulare (procedura de expunere la un laser cu neodim se efectuează rapid)
- nu necesită îngrijire specială după expunerea la piele și rareori apar complicații precum arsuri pe piele
Esența procedurii de întinerire cu laser
Întinerirea cu laser este un termen colectiv, deoarece pentru un efect pozitiv de durată, vi se pot oferi diferite tipuri de peelinguri, masaje și multe altele. Procedura se bazează pe principiul acțiunii de înaltă precizie a unui fascicul laser pe zonele cu probleme ale pielii. Cosmetologul, concentrându-se asupra indicatorilor individuali, selectează temperatura dorită (poate varia de la 42 ° C la 150 ° C) și adâncimea de expunere la fasciculul laser (de la 0, 5 la 3 mm) pentru întinerirea eficientă a pielii feței. Laserul arde celulele vechi ale pielii, în locul cărora, datorită regenerării naturale, se formează altele noi. Zonele tratate se vindecă în aproximativ 5-7 zile.
Când va ajuta întinerirea cu laser?
Întinerirea facială cu laser este o procedură care se potrivește tuturor, dar efectul este deosebit de vizibil pentru cei peste treizeci de ani. La această vârstă apar semnele clar vizibile ale îmbătrânirii:
- tenul decolorat;
- riduri fine;
- slăbiciune și flăcăminte ale pielii;
- extinderea porilor.
Indicații pentru procedură pot fi luate în considerare:
- rețele vasculare dilatate;
- pliuri nazolabiale profunde;
- imita ridurile;
- pori măriți;
- pete întunecate;
- cosuri si puncte negre;
- diferite tipuri de nereguli ale pielii (cicatrici, cicatrici).
Când nu poți face întinerirea cu laser a feței
Procedura este strict interzisă persoanelor care suferă de:
- procese inflamatorii pe față;
- herpes;
- psoriazis;
- dermatoza;
- diabet zaharat 1 grad.
Nu puteți fi supus procedurii și celor care au cancer sau probleme de coagulare a sângelui, femeilor însărcinate și care alăptează. Și, deși întinerirea cu laser nu afectează în niciun fel copilul, pielea devine mai sensibilă în aceste momente delicate, prin urmare, este posibilă pigmentarea zonelor tratate sau vindecarea excesiv de lungă a suprafeței tratate.
Celor care doresc să se supună procedurii nu li se recomandă să facă peeling cu 2 săptămâni înainte de întinerirea cu laser. În caz contrar, pielea va fi prea sensibilă la fasciculul laser, ceea ce poate avea consecințe negative (de exemplu, o reabilitare mai lungă).
Trăsăturile distinctive ale procedurii
Principalele caracteristici distinctive ale procedurii laser de alte tehnici este absența efectelor termice asupra pielii. Ca urmare, epiderma nu este deteriorată. În plus, tehnologia laser este capabilă să asigure izolarea completă a zonelor cu microdeteriorare de contactul cu factori de mediu negativi. Stratul superior al pielii rămâne intact. Acest avantaj face posibilă eliminarea riscului de cicatrizare, astfel încât procedura poate fi utilizată de câte ori este necesară și nu poate provoca vătămări.
Diferențele dintre întinerirea cu laser și metodele tradiționale menite să ofere pielii tinerețe:
- Nu este nevoie de anestezie;
- Nu rămân cicatrici;
- Nu apar modificări ale pigmentării epidermei;
- Nu există practic restricții înainte și după procedură;
- Reabilitare rapidă;
- Utilizarea tehnologiei în orice zone ale pielii, vizând corectarea defectelor pielii, oferind tinereții.
Întinerirea cu laser devine o tehnologie populară care face posibilă un aspect îngrijit, un corp elastic și tonifiat.
După procedură, trebuie să urmați recomandările.
- Eliminarea rănirii suprafețelor pielii tratate cu laser;
- Este interzis să vă spălați fața în ziua următoare procedurii;
- Machiajul nu trebuie aplicat;
- La 4 ore după procedură, trebuie să aplicați o cremă și un balsam special pentru a evita uscăciunea, descuamarea și strângerea pielii;
- Tratați zonele în care a fost efectuată procedura cu o soluție hidratantă;
- Evitați expunerea la lumina soarelui, nu vizitați solarul timp de 2 săptămâni.
După întinerirea cu laser, zonele pielii care au fost afectate trebuie tratate cu atenție pentru a nu dăuna pielii.
Contraindicații
Înainte de a începe cursul, cosmeticianul ar trebui să avertizeze că, cu următoarele contraindicații, cursul de strângere nu poate fi făcut:
- Orice boli exacerbate;
- Infecții;
- Neoplasme, oncologie;
- Tendința capacului de a forma cicatrici cheloide;
- Cu diabet zaharat;
- Tulburări de coagulare a sângelui;
- La vârsta de peste 55 de ani, o astfel de întinerire este ineficientă.
Procedura nu este considerată traumatică, dar este necesară îngrijirea adecvată a pielii în timpul perioadei de reabilitare. Vă va ajuta să vă recuperați mai repede. Să luăm în considerare ce proceduri trebuie efectuate după reafacerea feței cu laser.
Perioada de reabilitare
Imediat după procedură, pacienții sunt îngrijorați de durere și edem tisular sever. Va fi mai ușor dacă aplicați în mod regulat, la fiecare 3-4 ore, o compresă cu gheață pe zona tratată a pielii (cuburi de gheață învelite într-un șervețel sau prosop sau o sticlă de apă înghețată). Poți ieși afară / la serviciu a doua zi, dar ar fi mai bine să aștepți 2-3 zile acasă, făcând comprese și ungând pielea cu cremă de răcire. Fără efort fizic, plajă sau chiar duș fierbinte. Odihnă, duș cald, cremă și comprese - cel puțin 2 zile.
Apoi pielea se va vindeca - se formează mai întâi cruste uscate, apoi încep să se dezlipească și să cadă. Nu trebuie să atingeți, darămite să le rupeți. Cosmeticele care conțin alcool (loțiuni, tonice) pentru perioada de recuperare trebuie aruncate. Cosmeticele decorative sunt permise la 2-3 zile după procedură.
Ce se întâmplă după întinerirea fracțională a feței
După procedură, este posibil să aveți o ușoară roșeață și umflături ale feței, dar pielea nu va fi foarte roșie și fulgi. După câteva zile, totul dispare.
Pentru a obține rezultatul complet, este recomandat să faceți 3-5 ședințe cu un interval de 2-6 săptămâni. Apoi, rezultatele întineririi cu laser nu vor avea efectul obținut după resurfacerea mecanică și alte metode cosmetice.
Efectul nu este vizibil imediat și depinde de problemele existente. Petele pigmentate se luminează în una sau două sesiuni, cicatricile și ridurile pot fi îndepărtate în 3-5 vizite la clinică. După încheierea procesului, starea pielii se va îmbunătăți timp de încă șase până la opt săptămâni.
În prima săptămână după procedură, un produs de curățare delicat, o cremă hidratantă trebuie aplicat pe piele de două ori pe zi. Acest lucru va ajuta la prevenirea descuamării și iritării pielii. Spălarea cu apă cu gheață dă un efect bun. Este util să luați acid ascorbic - vitamina C.
După expunerea la laser, trebuie să protejați pielea de razele UV, așa că trebuie aplicată o protecție solară hidratantă timp de o lună. Nu puteți face plajă și folosiți solarul.
Este interzisă aplicarea pe față a medicamentelor care nu sunt recomandate de un cosmetolog. Acest lucru poate duce la apariția petelor de vârstă, iritații, peeling și dezvoltarea infecției.